Bizonyos körülmények azonban rendellenes hajhullást okozhatnak gyermekeknél

Bizonyos körülmények azonban rendellenes hajhullást okozhatnak gyermekeknél

Bár lehet kapni ezt a hajhullást. . . Írta: Diana Rodriguez 2011. február 8. Az összes megtekintése

A legtöbb étkezési zavarral küzdő ember, beleértve a tizenéveseket is, mindent megtesz azért, hogy problémáját titokban tartsa. Az anorexia nervosa beteg, aki szigorúan korlátozza az étkezését, hogy egészségtelenül fogyjon, úgy nézhet ki, mintha eszik, amikor az asztalnál van, de lehet, hogy az első falat után csak játszik az ételével és dobál. étkezésének nagy részét, amikor nem nézi.

A bulimiában szenvedők és a falászavarban szenvedők ételt rejtegethetnek a hálószobájukban, és túlevésük nagy részét egyedül végzik. A bulimiás, aki falászik, majd szándékosan hány, hogy elkerülje a súlygyarapodást, egy családi étkezés végén csendben lecsúszik az asztaltól anélkül, hogy bárki kétszer is meggondolná, és azt mondja, hogy házi feladatot fog csinálni, de tényleg kimegy a mosdóba.

Az étkezési zavarok észlelése: tudja, mire kell figyelnie

Az evészavarok klasszikus jelei közé tartozik a fogyás, az étkezési viselkedés megváltozása, a kalóriaszámlálás, valamint a kis (anorexia esetén) vagy nagyon nagy (bulimia esetén) adagok elfogyasztása – mondja Allan Josephson, MD, professzor és az étkezési osztály vezetője. Gyermek-, serdülő- és családpszichiátria a Louisville-i Egyetem Orvostudományi Karán, Louisville-ben, Ky.

Néhányuk nyilvánvaló lehet, például egy nagy súlyváltozás, de más drasztikus változások a viselkedésben és a kilátásokban is ugyanolyan könnyen észrevehetők. Mindhárom étkezési zavar olyan súlyos érzelmi problémákkal függ össze, mint a szorongás és a depresszió.

Étkezési zavarok: az anorexia jelei

Az anorexia nervosa esetében nem diagnosztizálható jelentős fogyás nélkül," mondja Dr. Josephson. Ez a legnyilvánvalóbb jel, amit keresni kell. Az anorexiások lesoványodhatnak, mégis arról beszélnek, hogy milyen súlyt kell leadniuk, mert annyira torz az önfelfogásuk.

Anorexia esetén gyermeke:

Fogyókúrás igényének kifejezése a hízástól való félelem mellett Legyen megszállottja az ételeknek, kalóriáknak és testsúlynak. Túl sokat edz, de nincs izomtónusa Folyamatosan mérlegelje magát. Kis, gondosan kimért ételadagokat fogyasszon, törékeny hajat és körmöket tapasztaljon székrekedést panaszkodjon a megfázásról, hagyja abba a menstruációt. Legyen fáradt vagy depressziós

Bár pszichiátriai rendellenességnek számít, ha nem kezelik, az anorexia súlyos egészségügyi következményekkel járhat. A vérszegénység, az alacsony vérnyomás, az alultápláltság és a csontritkulás csak a kezdet. Szélsőséges esetekben szívproblémák, veseelégtelenség, sőt akár halál is előfordulhat, ahogyan a 70-es évek énekikonja, Karen Carpenter esetében is történt.

Étkezési zavarok: a bulimia jelei

Vannak, akik bulimiában szenvednek, alulsúlyosak, de sokan normál testsúlyúak, így a testsúly kevésbé utal a betegségre. Más jeleket kell keresnie.

A bulimia esetén gyermeke a következőket teheti:

falás – előfordulhat, hogy gyermekét sokat eszik, de valószínűbb, hogy túlevésre utaló jeleket találhat, mint például az elrejtett élelmiszer-csomagolás. Az állandó öblítés utóhatásai, például üregek és nyálmirigy-károsodás, amely puffadást okoz az arcokon. Beszéljen arról, hogy aggódik amiatt. hízik és elégedetlen az alakjával Fogyasszon diétás ételeket maga előtt, de halmozzon fel ételt a szobájában. Csúszik el az ebédlőasztaltól, hogy hányjon, és a mosdókagylóban vagy kádban folyó vízzel álcázza a zajt. Hashajtókkal vagy vízhajtókkal való visszaélés Mutasson szokatlan étkezési szokásokat, amelyek váltakoznak a böjt között és a túlevés Visszautasítja az ételt falás után. Edzés túlzottan, hogy megpróbálja elégetni a titokban elfogyasztott kalóriákat Panasz gyomor- vagy emésztési problémákra

Ha nem kezelik, a bulimia súlyos egészségügyi következményekkel is járhat, beleértve a gyomor és a vese szervi károsodását, valamint a káliumhiányt, amely szívproblémákhoz és akár halálhoz is vezethet.

Étkezési zavarok: a falási zavar jelei

Egyes tinik hatalmas növekedési rohamokon mennek keresztül, és hirtelen sokkal többet esznek, mint általában; azok a gyerekek, akiknek szükségük van ezekre a plusz kalóriákra, étkezés közben és előtted eszik meg őket. A faláskor titkolózók – az egyik módja annak, hogy különbséget tegyünk az egészséges étvágyú és az étellel nem egészséges kapcsolatban élő gyerek között.

Táplálkozási zavar esetén gyermeke:

Kezdj el sokat hízni. Egyes falánkók túlsúlyosak vagy akár elhízottak, ami a leírás szerint 20 százalékkal meghaladja az egészséges testsúlyt a magasságukhoz és testsúlyukhoz képest. Vegyen ki jelentős mennyiségű ételt a konyhából, és gyűjtse fel a szobájában. Rejtse el az ételcsomagolást és az üres ételtartókat a szobájában vagy a fürdőszobájában. Egyen munkaszüneti időben, például késő este, családi ülések helyett. Sok sikertelen fogyókúrakísérletet hajt végre, és frusztrált lesz. vagy depressziós Súlyproblémák miatt hagyja el magát a barátoktól, az iskolától és a társasági tevékenységektől; fejezze ki azt az érzést, hogy tehetetlen a testsúly szabályozásában

Azok az egészségügyi állapotok, amelyek hatással lehetnek a faláskor, ugyanazok, amelyek a túlsúlyhoz kapcsolódnak, mint például a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás és a cukorbetegség.

Segítség kérése étkezési zavarokhoz

Ha gyanítja, hogy gyermekének étkezési zavara van, fontos, hogy a lehető leghamarabb beavatkozzon a legjobb kezelés érdekében. Gyermeke orvosa beutalhatja Önt egészségügyi és mentális egészségügyi szakemberekhez, akik az étkezési zavarok kezelésére szakosodtak, gyakran gyógyszeres kezelés, pszichoterápia és táplálkozási tanácsadás kombinációjával.

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

A legújabb az egészséges életmódban

Holisztikus pillantás a jó közérzetre és az egészségügyi ismeretekre

Az Everyday Health főorvosa, Arefa Cassoobhoy, MD, MPH, feltérképezi a „pontos, praktikus” orvosi információkhoz vezető utat.

Írta: Abby Ellin 2021. április 26

Az Ön városa az egyik legegészségesebb (vagy legegészségtelenebb) az Egyesült Államokban?

Egy új felmérés közel 200 helyet rangsorol az egészségügy, az étkezés, a fitnesz és a COVID-19 alapján.

Becky Upham 2021. február 9

CES 2021: Segíthet-e a virtuális orvoslás csökkenteni az egészségügyi különbségeket?

Egészségügyi technológiai szakértők összegyűltek az idei fogyasztói elektronikai bemutatón, hogy megvitassák, hogyan kínálhat utat a technológia az igazságos egészségügy felé. . .

Írta: Don Rauf 2021. január 15

CES 2021: A telemedicina 2020 egészségügyi sikertörténete

A 2021-es Consumer Electronics Show egészségügyi technológiai szakértői beszámoltak arról, hogy a telemedicina milyen módon javította a betegellátást az elmúlt évben.

Írta: Don Rauf 2021. január 14

Az egészség és a wellness a CES 2021 középpontjába kerül, új otthoni fizikoterápiás eszközökkel, javított hallással, vércukorszint-ellenőrzéssel és még sok mással

A CES 2021-en bemutatott számos eszköz tükrözte a COVID-19 világjárvány által előtérbe helyezett egészségügyi igényeket, köztük egy hordható légtisztítót, a. . .

Írta: Everyday Health Editors 2021. január 13

CES dietonus tapasztalatok 2021: Mi a teleegészségügyi és digitális egészségügyi technológia világjárvány utáni jövője?

Egészségügyi technológiai szakértők áttekintik azokat az innovációkat, amelyek segítettek a fogyasztóknak megőrizni jólétüket a világjárvány idején, és azt, hogy miként folytatódhatnak. . .

Írta: Don Rauf 2021. január 13

A 2021-es CES bemutatja a legjobb egészségügyi technológiákat, önellátást, otthoni egészséget, távfelügyeletet és még sok mást

A továbbra is tomboló COVID-19 világjárvány mellett a CES 2021 teljesen digitális lesz, és minden eddiginél jobban hangsúlyozza, hogy szükségünk van olyan technológiára, amely biztonságban és kapcsolatban marad. &nbsp. . .

Írta: Everyday Health Editors 2021. január 12

A hőhullámok leginkább a fekete, latin és bennszülött közösségeket sújtják

Az egészségügy, a gazdaság és a szomszédsági méltányosság mind szerepet játszik.

Írta: Kaitlin Sullivan 2020. október 8

Trump kontra Biden: Kire bízza egészségét?

A közelgő elnökválasztás komoly hatással lesz minden amerikai egészségére. Itt áll a két nagypárt jelöltje.

Írta: Salma Abdelnour Gilman, 2020. augusztus 18

Pénzt takaríthat meg vényköteles gyógyszereivel?

Tesztelje tudását a vényköteles gyógyszerek megtakarításának módjairól, és nézze meg, hogy a legtöbbet hozza-e ki belőlük. Minél többet tudsz, annál többet spórolhatsz. . .

Írta: Debra Fulghum Bruce, PhDA, 2019. április 8"

Egyes nőknél a menopauza számos pozitív és negatív érzelmhez köthető.

A menopauza körül néhány nő felpezsdülést, megkönnyebbülést és felszabadulást tapasztal, mivel többé nem kell aggódniuk a menstruációtól vagy a fogamzásgátló használatától. Valójában sok nő számol be arról, hogy a menopauza után boldogabb, mint korábban.

Más nőknél azonban a gyors hormoningadozások és a menopauzával kapcsolatos fizikai változások hangulati ingadozásokhoz, szorongáshoz, ingerlékenységhez, szomorúság érzéséhez, memória- és koncentrációs nehézségekhez, sőt depresszióhoz is vezethetnek. A nőknél nagyobb a kockázata annak, hogy jelentős depressziós tüneteket fejlesszenek ki a menopauza után, még akkor is, ha nem szerepelt már depresszióban. Kutatások kimutatták, hogy Amerikában a 45 és 64 év közötti nők érzelmi jóléte a legalacsonyabb Amerikában.

Hogyan befolyásolja a menopauza az érzelmeit

Ellen Freeman, PhD, kutatóprofesszor és a Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Tanszék Emberi Viselkedési és Reprodukciós Osztályának igazgatója szerint a kutatók nem egészen biztosak abban, hogy a menopauza miért kapcsolódik az érzelmi változásokhoz, de számos elmélet létezik. Pennsylvania Orvosi Központ Philadelphiában.

A társadalomelméletek a család és a környezet változásaira mutatnak rá," Freeman szerint lehetséges bűnösök a gyermekek távozása, a partner elvesztése és a munka hiánya, amelyek a menopauza környékén előfordulhatnak.

Vizsgáljuk a hormonális változásokat," ő mondja. "A reproduktív hormonok változásai vagy ingadozásai bizonyos [menopauzális] tünetekkel járnak, de nem mindegyikkel. " Azt mondja, hogy úgy tűnik, hogy a hormonális ingadozások hőhullámokkal, depressziós hangulattal, szorongással, fájdalommal, de nem más, a menopauzával kapcsolatos tünetekkel járnak. Ezenkívül úgy tűnik, hogy a hormonok ingadozása a szervezetben az agyi vegyi anyagok (neurotranszmitterek) változását idézi elő, ami hangulati hatásokat okoz.

Más elméletek arra vonatkozóan, hogy a menopauza miért okozhat új érzelmeket, többek között az alvászavar és a csökkent libidó, amely gyakran kíséri a menopauzát, valamint a szomorúság vagy a veszteség érzése, mivel előfordulhat, hogy a terhesség már nem lehetséges.

A menopauzával kapcsolatos érzelmek kezelése

A menopauzával kapcsolatos érzelmei az enyhe hangulati ingadozásoktól a súlyos depresszióig terjedhetnek. A szorongás aggodalmat, elfoglaltságot, idegességet vagy pánikba esést okozhat.

A menopauza sok enyhe érzelmi tünete kezelhető életmódbeli változtatásokkal, például megtalálva a relaxációs és a stressz csökkentésének módját. Freeman azt mondja, hogy sok nő a menopauza tüneteit is enyhíti a kiegészítő és alternatív terápiák révén, mint például:

EdzésEgészséges étrendJógaLégzőgyakorlatok Szója

Vannak bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy a hormonpótló terápia (HRT), amelyet különféle fizikai menopauza tüneteinek kezelésére alkalmaznak, szintén segíthet a menopauzával összefüggő depresszió és/vagy szorongás enyhítésében, de nem minden tanulmány találja ezt igaznak.

A jelenlegi adatok arra utalnak, hogy az ösztrogén javítja a depressziót a menopauza felé vezető nőknél (szabálytalan menstruációs periódusok), de nem a posztmenopauzás nőknél (12 hónappal az utolsó menstruáció után)." Freeman azt mondja.

A HRT önmagában nem hatékony a hangulati tünetek kezelésében, és nem mentes az egészségügyi kockázatoktól. Beszélje meg kezelőorvosával, hogy a HRT előnyei meghaladják-e az Ön helyzetében jelentkező kockázatokat. Orvosa más gyógyszereket és terápiákat is javasolhat, amelyek segíthetnek.

Menopauza: Mikor kérjen segítséget érzelmeihez

Szerencsére a menopauzát kísérő érzelmi hullámvölgyek általában idővel elmúlnak. "A menopauzával kapcsolatos változások „normálisak” és jellemzően átmenetiek," mondja Freeman. De a menopauzával kapcsolatos hangulati ingadozások problémát jelenthetnek egyes nőknél.

Ha több mint két hétig szinte minden nap levert vagy elkékül a nap nagy részében, ez depresszióra utal," mondja Freeman. Azt mondja, hogy ha Ön depressziós, szomorúságát más tünetek is kísérhetik, mint például alvási problémák, étvágyváltozások, fizikai fájdalmak, koncentrálási nehézségek, fáradtság és érdeklődés hiánya.

Freeman azt javasolja, hogy beszéljen orvosával érzelmeiről, ha azok továbbra is fennállnak, zavarják életét vagy kapcsolatait, vagy súlyossá válnak. Ha öngyilkos lesz, vagy önkárosításának gondolatai támadnak, azonnal kérjen segítséget. Ha Ön depressziós és/vagy szorongó, a kognitív terápia és az interperszonális terápia (a beszélgetésen alapuló terápia) segíthet a tünetek enyhítésében. Közepes vagy súlyos depresszió vagy szorongás esetén pedig a gyógyszerek segíthetnek.

Iratkozzon fel Női Egészségügyi Hírlevelünkre!

A legújabb a menopauzában

A kísérleti kezelés helyreállíthatja a termékenységet a korai menopauzában szenvedő nőknél

Az új terápia csökkentheti a szívbetegségek és a csontritkulás életkorral összefüggő kockázatát is.

Becky Upham 2021. április 2

A menopauza körüli súlygyarapodás az alváshiányhoz kapcsolódik

Egy új tanulmány szerint a menopauza során fellépő alvásproblémák megválaszolatlansága miatt a nők meghízhatnak.

Írta: Meryl Davids Landau 2021. március 22

A hormonterápiák csökkentik a nők éjszakai vizelési ingerét

Jó hír azoknak a posztmenopauzás nőknek, akik úgy szeretnék átaludni az éjszakát, hogy nem ébrednek fel pisizni: a HT segíthet mélyebb alvásban és kevesebb felébredésben. . .

Írta: Beth Levine 2021. március 17

Szex menopauza után: A pszichológiai tényező

A menopauza után a szex… hát… fájhat. Így nem csoda, hogy a szex sok nőben szorongást okozhat. Íme, hogyan lehet legyőzni ezeket az érzelmeket és szexelni. . .

Írta: Andrea Peirce 2021. február 17

A szociális támogatás segíthet a menopauza tünetein, de a közeli barát nem elég

Egy új tanulmány azt is sugallja, hogy a stresszes eseményekkel szembeni ellenálló képesség segít a nőknek a hőhullámok kezelésében.

Írta: Meryl Davids Landau 2021. január 27

A menopauzás szívdobogás szorongást okozhat, súlyos egészségügyi problémát jelezhet

A száguldó szívverés, a rebegés és a kihagyott szívverések gyakoriak lehetnek a menopauza előtt és alatt.

Becky Upham 2020. december 22

A menopauza átmenete komoly szívbetegség kockázatának időszaka

Az American Heart Association tudományos nyilatkozata leírja a hormoningadozások által okozott szív- és érrendszeri problémákat, és azt, hogy miért kulcsfontosságú a korai cselekvés.

Írta: Meryl Davids Landau 2020. december 1

Több súlyos menopauza tünete, amelyek a szívbetegségek fokozott kockázatához kapcsolódnak

A szélsőséges hőhullámok és egyéb tünetek nem csak kellemetlen, hanem figyelmeztető jel is.

Írta: Kaitlin Sullivan 2020. október 13

Menopauzával és alvással kapcsolatos hírek: A NAMS 2020 5 fő problémával foglalkozik

A menopauzális alvászavarok lehetséges kezelései az Észak-Amerikai Menopauza Társaság idei konferenciájának kiemelt témája.

Írta: Beth Levine 2020. szeptember 30

Hot Flash kezelési hírek: Négy elvihető a NAMS 2020-ból

Az Észak-Amerikai Menopauza Társaság éves találkozója a vazomotoros tünetek nemhormonális és hormonális kezelésének ígéretes frissítéseit emeli ki.

Írta: Beth Levine 2020. szeptember 28"

Normális, hogy a gyerekek minden nap kihullanak a hajukból. Bizonyos körülmények azonban rendellenes hajhullást okozhatnak gyermekeknél.