Vannak, akik úgy gondolják, hogy ezek a szolgáltatások egy és ugyanaz

Vannak, akik úgy gondolják, hogy ezek a szolgáltatások egy és ugyanaz

Az, hogy az étrend-kiegészítők ugyanazt az előnyt nyújtják-e, nagyon sok. . . Írta: Jessica Migala 2021. április 19

A C-vitamin-kiegészítők 5 előnyei

A C-vitamin rengeteg élelmiszerben megtalálható, de a vitamin nagyobb adagjaival történő kiegészítése további előnyökkel jár.

Írta: Moira Lawler 2021. április 5

7 lehetséges előny, ha fokhagymát ad receptjeihez és ételeihez

A fokhagyma nem csak arra alkalmas, hogy feljavítsa kedvenc ételei ízét – jót tehet az egészségének.

Írta: Jessica Migala 2021. április 1

10 kreatív módszer a quinoával való főzéshez

A quinoa gyakran az egészséges főételek szuperétel-segédje, de ez a mag sokkal többre képes. Inspirációért ne keressen tovább. . .

Erin Palinski-Wade, RD, CDCESM 2021. március 31

12 lehetséges jel, hogy túl sok cukrot eszel

A gyomorrontás, az ingerlékenység és a lomhaság mind figyelmeztetések arra, hogy túlzásba viszed az édes dolgokat.

Írta: Julie Revelant 2021. március 30

10 egészségesebb pörgetés a klasszikus grillezett sajtos szendvicsen

Akár hiszi, akár nem, ezt a tipikusan kényeztető kényelmi ételt egészséges ebéddé vagy vacsorává alakíthatja – anélkül, hogy feláldozná ezt a gazdag, sajtos ízt. Ezek. . .

Írta: Lauren Bedosky 2021. március 29

10 fehérjedús leves az elégedettségért

Számos egészségügyi előnnyel jár, ha fehérjét viszünk be a leveseinkbe – íme 10 tápláló recept a kezdéshez.

Írta: Lauren Bedosky 2021. március 19

Még több bizonyíték arra, hogy egy napi tojás nem tartja távol az orvost

Egy új tanulmány azt sugallja, hogy a tojás nem tesz jót, ha a hosszú élettartam elősegítéséről van szó, de az eredmények nem ilyen egyszerűek.

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 16"

A Medicare F kiegészítési terv megszűnik, de nem teljesen. Shutterstock

Összehasonlítja a Medicare-kiegészítő terveket, hogy megtalálja az Önnek megfelelőt? Ha beiratkozott az Original Medicare A és B részébe, akkor fontolóra vette a közös Medicare Supplement biztosítási terv, a Medicare Plan F megvásárlását.

Az AARP szerint a Medicare F kiegészítési terv biztosítja a legtöbb fedezetet, és ennek eredményeként ez a legnépszerűbb terv a Medicare-re jogosultak körében. A közelmúltban bekövetkezett változások miatt azonban az F-terv 2020. január 1-től már nem mindenki számára elérhető.

Változások a Medicare F kiegészítési tervben 2020-ban

Ha 2020. január 1-je előtt iratkozott be a Medicare programba, továbbra is jogosult lesz a Medicare F kiegészítési tervre a jövőben bármikor jelentkezni. Másrészt azok, akik 2020. január 1. után váltak jogosulttá a Medicare-re, nem jelentkezhetnek be a Medicare F vagy C tervbe.

Az F-terv (és a C-terv) megszűnésének oka az az új jogszabály, amely már nem teszi lehetővé, hogy a Medicare-kiegészítő biztosítási tervek fedezzék a Medicare B részből származó önrészeket. Mivel az F-terv és a C-terv fizeti ezt az önrészt, a magánbiztosító társaságok már nem ajánlhatják fel ezeket a terveket új Medicare-beiratkozóknak.

De még akkor is, ha nem tud olyan tervet kapni, amely kifizeti a B. rész önrészét, a jó hír az, hogy ez az önrész viszonylag olcsó. 2020-ban 198 dollár, ami enyhe növekedés a 2019-es 185 dollárhoz képest.

Noha ez változásokat jelent a Medicare-kiegészítési irányelveket kutató egyének számára, Casey Schwarz, a Medicare Rights Center oktatási és szövetségi politikájával foglalkozó vezető jogtanácsosa megosztotta meglátásait az AARP-nek adott interjújában.

„Szerintem nagyon fontos kiemelni, hogy azok számára, akik beiratkoztak a C- és F-tervbe, semmi sem változik” – mondta.

Mi az összehasonlítható terv? Medicare Plan F vs. Plan G

Szerencsére számos más Medicare-kiegészítési terv is rendelkezésre áll, amelyek fedezik az F-terv kiadásainak jó részét, miután lefedték.

Ha az F tervhez hasonló tervet keres, a Medicare Supplement G terv a következő legjobb alternatíva. Ugyanazokat az előnyöket tartalmazza, mint az F-terv. Az egyetlen különbség az, hogy nem fizet B. részből származó önrészt.

Van még egy magas önrészű G-terv is, amely a magas önrészű Medicare F-terv alternatívája. A G-terv magas önrésze 2020-ra 2340 dollár. Ha magasabb önrészt választ, a havi prémium a lehető legalacsonyabb maradhat.

Miért kössön Medicare-kiegészítő biztosítást?

Az Original Medicare tartalmazza az A részt a kórházi kezeléshez és a B részt a rendszeres egészségügyi biztosításhoz. 65. születésnapja előtt három hónappal jogosult az A és a B részre egyaránt. De még ha feliratkozik is az Original Medicare szolgáltatásra, ez a szövetségi egészségbiztosítási program nem fedezi az összes orvosi költséget.

Az Original Medicare esetében továbbra is Ön a felelős az önrész kifizetéséért, az önrészért és a társbiztosításért. És attól függően, hogy milyen gyakran jár orvoshoz vagy részesül kórházi fekvőbeteg-ellátásban, a zsebköltségei az egekbe szökhetnek. Ez az, ahol a Medicare Supplement biztosítási terv, más néven Medigap segíthet.

A Medigap tervek olyan költségeket fedeznek, amelyeket az Original Medicare nem. 47 államban a legtöbb ember akár 10 Medicare Supplement biztosítási terv közül választhat.

Mit fedez a Medicare F-terv?

A nyugdíjba vonulás után gyakran csökken a jövedelme. Ha fix jövedelemből él, a legtöbb előnnyel rendelkező Medicare-kiegészítő biztosítási terv kiválasztása csökkentheti az egészségügyi ellátásért fizetett összeget.

A legtöbb esetben az F Medicare-kiegészítési terv 0 dollárt eredményez, mivel az eredeti Medicare összes hiányát kifizeti.

Az F-terv az alábbi kiadások mindegyikét fedezi:

A. rész kórházi önrész B. rész járóbeteg önrészMedicare B. rész 20 százalékos önbiztosítás és önrész, szakképzett ápolási intézményekben nyújtott szolgáltatások társbiztosítása, hospice ellátásért járó biztosítás és önrész Az első 3 pint vér B. rész többletköltségei (amit az orvos a Medicare igazolt összegén felül számít fel)

Hogyan vásárolhatok Medicare F tervet?

Az átfogó Medicare F terv megszerzéséhez magánbiztosítón keresztül kell megvásárolnia. Ez az egyetlen módja a Medicare-kiegészítés biztosítási tervének megszerzésének.

A fedezet megszerzésének folyamata hasonló a Medicare C Part Advantage terv megszerzéséhez. A Medicare C részét magánbiztosítók is kínálják. Ezek a tervek magukban foglalják a Medicare A és B rész előnyeit, valamint egyéb egészségügyi ellátásokat.

A Medicare Supplement F terv költsége az Ön lakóhelyétől függően változik. A csomag keresésekor először adja meg az irányítószámát, ekkor az Ön adatai alapján kap árajánlatot a havi díjakra. A Medicare Supplement biztosítási tervek magukban foglalják az A, B, C, D, F, G, K, L, M és N terveket.

Az F-terv havi díjai többnyire viszonylag olcsók, havi 40 dollártól kezdve.

Ha Medicare-kiegészítő biztosítási tervre van szüksége, az első lépés az Original Medicare A. és B. részében való részvétel. Ön jogosult a Medicare-kiegészítő biztosítási csomagra a Medicare-kiegészítés nyitott beiratkozási időszaka alatt. Ez egy hat hónapos időszak, amely annak a hónapnak az első napján kezdődik, amikor betölti 65. életévét. Ha ezalatt az időszak alatt nem iratkozik be, bármikor jelentkezhet, miután beiratkozott a Medicare A és B részébe.

Utolsó szó

A Medicare Supplement biztosítási terv kiváló módja annak, hogy megvédje magát a magas orvosi költségektől, mivel olyan költségek fedezésére szolgál, amelyeket az Original Medicare nem.

Emlékeztetőül: csak akkor igényelhet Medicare Supplement biztosítást, miután beiratkozott az Original Medicare-be. Nem kaphat Medicare-kiegészítési tervet, ha beiratkozott a Medicare C Part Advantage csomagba, amelyet magán egészségbiztosítási társaságok kínálnak.

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

A legújabb a Medicare-ben

Humana Medicare kiegészítési tervek áttekintése

A Humana a Medicare-kiegészítő tervek vezető szállítója. Olvassa el ezt az útmutatót, ha többet szeretne megtudni a vállalat fedezeti lehetőségeinek előnyeiről és hátrányairól.

Írta: Sheila Olson 2020. november 5

Blue Cross Blue Shield Medicare kiegészítő felülvizsgálata

A Blue Cross Blue Shield az Egyesült Államok öt legjobb egészségbiztosítási szolgáltatója közé tartozik, és a legtöbb államban elérhető a Medicare-kiegészítés. . .

Írta: Shannon Cuthrell 2020. november 1

Az Aetna Medicare kiegészítő felülvizsgálata

Szakértői áttekintés az Aetnáról, az Egyesült Államok egyik vezető egészségbiztosítási szolgáltatójáról, számos Medicare-kiegészítő csomaggal több mint. . .

Írta: Shannon Cuthrell 2020. november 1

Blue Cross Blue Shield Medicare Advantage Review

Ez az útmutató ismerteti a BCBS Medicare Advantage ajánlatainak előnyeit és hátrányait, az elérhető tervek típusait, az átlagos költségeket, a beiratkozási információkat és még sok mást. . .

Írta: Shannon Cuthrell, 2020. október 29

2020-as AARP-értékelések: Mennyibe kerülnek az AARP Medicare-kiegészítő tervek?

Az AARP Medicare-kiegészítő terveket kínál a UnitedHealthcare-en keresztül. Tudjon meg többet arról, hogy mit kínálnak ezek a tervek, és hogy megfelelnek-e a legjobban egészségügyi szükségleteinek. . .

Bonner Andrea 2020. október 21

A Cigna Medicare kiegészítési tervek áttekintése

A Cigna Medicare Supplement tervek megbízható választás, ha fedezetre van szüksége. Tudja meg, mit kínálnak ezek a tervek, és tájékozódjon a várható költségekről, ha . . .

Írta: Sheila Olson 2020. október 21

Transamerica Medicare kiegészítés felülvizsgálata

Hajlandó megkockáztatni a Transamericát, a Medicare Supplement üzletág viszonylag újoncát? Tudja meg, milyen előnyökkel és költségekkel jár. . .

Bonner Andrea 2020. október 20

Kaiser Medicare Advantage Review

Ha megfizethető, mindenre kiterjedő Medicare Advantage tervet keres, a Kaiser lehet a legjobb választás. További információ a Kaiser opcióiról itt.

Bonner Andrea 2020. október 20

Aetna Medicare Advantage Review

Az Aetna HMO és PPO Medicare Advantage tervei magas pontszámot kapnak, de megfelelőek az Ön számára? Ez az áttekintés segít kiválasztani az igényeinek leginkább megfelelő tervet. . .

Bonner Andrea 2020. október 20

State Farm Medicare-kiegészítés felülvizsgálata

Hamarosan itt a nyitott jelentkezés! Ha Medicare-kiegészítő vásárlását tervezi, először olvassa el ezt a State Farm-áttekintést, hogy megtudja az előnyeit és hátrányait, és nézze meg a mintát. . .

Szerző: Andrea Bonner, 2020. október 20. Az összes megtekintése

A postai úton megrendelhető gyógyszerek segíthetnek levezetni a vényköteles utántöltő beszerzésével kapcsolatos stresszt. John T Takai/Shutterstock; iStock

A COVID-19 világjárvány óta lehet, hogy újonnan távmunkás, gyermekei otthoni tanára és amatőr szakács lettél, ha korábban inkább étkeztél. Ezek a könyörtelen, felhalmozott felelősségek stresszessé tehetik Önt, és időhiányban szenved. De van egy lehetséges változás a rutinjában, ami miatt nem kell elkeseredni: az egészségi állapotának kezeléséhez szükséges vényköteles gyógyszerek beszerzése. Itt jön be a csomagküldő Rx.

A postai úton feladható receptek kényelmes és biztonságos módot jelenthetnek arra, hogy egy ütemet kihagyás nélkül megkapja a megfelelő gyógyszereket. Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a szolgáltatásoknak a használatával csökkentheti a COVID-19-nek való kitettségét, mert nem kell elhagynia otthonát, hogy megszerezze őket.

Íme, mit kell tudni a postai rendeléses Rx használatának megkezdéséről, és arról, hogy ezek a szolgáltatások milyen előnyökkel járhatnak.

Legfrissebb a COVID-19-ről

Megvédhet-e egy étrend-kiegészítő a COVID-19 ellen?

Koronavírus-riasztás: A COVID-19 fertőzések és halálozások száma az Egyesült Államokban alacsony, az új esetek többnyire fiatalabb felnőtteknél fordulnak elő, a túlsúly növeli a súlyos következmények kockázatát, az indiai COVID-19 katasztrófa súlyosbodik, az európai fertőzések jelentősen visszaesnek, az influenza világszerte eltűnik

COVID-19 vakcinák és kezelések: hol tartunk most

Koronavírus-riasztás: Biden bejelentette a védőoltás bevezetését a kongresszuson, a beoltott idősek 94 százalékkal kisebb valószínűséggel kerülnek kórházba, az állástalanok száma új mélypontra csökken, a Disneyland pénteken újra kinyit, a túlzott alkoholfogyasztás ronthatja az immunválaszt

Mi az a postai rendelés?

A csomagküldő receptek olyan receptek, amelyeket egy csomagküldő gyógyszertár tölt ki, majd házhoz szállítanak. Az egyértelműség kedvéért: a csomagküldő gyógyszertárak nem ugyanazok, mint az online gyógyszertárak – jegyzi meg a DiaTribe, egy betegközpontú online kiadvány. Nem azonosak a helyi kiskereskedelmi gyógyszertár által kínált házhozszállítással sem.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy ezek a szolgáltatások egy és ugyanaz. Az online gyógyszertárak azonban jellemzően egy hagyományos gyógyszertár online boltjai. A csomagküldő gyógyszertárak egyedülállóak, mert a gyógyszertári ellátási menedzserek (PBM) néven ismert entitásokon keresztül működnek együtt, és biztosítótársaságokkal partnerek a gyógyszerek kifizetésében – magyarázza Chirag Shah, MD, a Push Health, a kaliforniai El Segundóban működő távegészségügyi piactér társalapítója. .

A csomagküldő vények postai úton rendelhető gyógyszertárban történő kitöltéséhez vagy újratöltéséhez egyfajta biztosítás szükséges. Az online gyógyszertárak viszont különböző biztosítótársaságokkal működnek együtt, és ebben az esetben elfogadhatják a biztosítást, vagy nem, a GoodRx nevű webhely szerint, amely nyomon követi a vényköteles gyógyszerek árát és ingyenes gyógyszerkuponokat kínál.

Okok, amelyek miatt fontolóra kell venni a postai úton rendelhető recepteket

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) szerint, ha immunrendszere legyengült vagy egészségügyi problémája van, akkor nagyobb a COVID-19 okozta súlyos megbetegedés kockázata. Még ha Ön nem is tartozik a COVID-19 szövődményeinek nagyobb kockázatának kitett emberek közé, minél kevesebb időt tölt mások mellett a koronavírus-járvány idején, annál jobb.

A postai úton feladott receptek némi nyugalmat biztosíthatnak, mert lehetővé teszik, hogy anélkül kapja meg a szükséges gyógyszereket, hogy elhagyná otthonát. De nem ez az egyetlen oka annak, hogy fontolóra vegyük a szolgáltatást.

Ha postai úton rendelhető gyógyszertárat használ, egyes gyógyszerek nagyobb mennyiségben is elérhetők lehetnek a nagyobb kényelem érdekében, jegyzi meg az Express Scripts, a vényköteles ellátási csomagokat szolgáltató. Tehát a 30 napos ellátás helyett 90 napos ellátást kaphat. Így nem kell olyan gyakran újratöltenie a receptjeit.

Bizonyos esetekben a csomagküldő receptek is megfizethetőbbek – mondja Dr. Shah. (Erről később.)

A kutatás szerint a csomagküldő gyógyszertárak előnyöket kínálhatnak az egészségi állapot kezelésében. Amikor a szerzők egy áttekintést tettek közzé 2016 novemberében a Journal of Managed Care-ban & A Specialty Pharmacy 15 tanulmányt elemzett, közülük 14 azt sugallta, hogy a csomagküldő gyógyszertárak használata a gyógyszeres kezelés jobb betartásával függ össze. A kutatók azonban megjegyezték, hogy ezeknek a résztvevőknek magas volt a ragaszkodási aránya, mielőtt áttértek volna a postai rendelésre, és általában magasabb volt a társadalmi-gazdasági státuszuk – írták a szerzők. További tanulmányokra van szükség.

Minden bizonnyal vannak potenciális előnyei a csomagküldő receptek használatának, de vegye figyelembe azt is, hogy ez a fajta szolgáltatás nem feltétlenül megfelelő az Ön számára.

„A postai úton rendelhető vényköteles szolgáltatásokat leginkább azoknak a betegeknek szánják, akiknek rendszeres napi adagokra, más néven fenntartó gyógyszerekre van szükségük, hogy rendes ütemben tartsák őket, és minimalizálják a kezelés elmulasztásának kockázatát” – mondja J. Bradley harmoniqhealth.com Nelson, a PharmD menedzsere. klinikai szolgáltatásait az RxBenefitsnél, az alabamai Birminghamben székhellyel rendelkező, technológiailag támogatott gyógyszertári előny-optimalizálónál.

“Példák [fenntartó gyógyszerekre]: vérnyomás, asztma, szívbetegség és cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek” – mondja Dr. Nelson. „Megfordítva, az egyszeri felírások, mint például az antibiotikumok a fertőzések leküzdésére, nem olyan gyógyszerek, amelyeket meg kell fontolni a postai rendelésnél. ”

A COVID-19 világjárvány idején előfordulhat, hogy ezeket az egyszeri gyógyszereket ingyenes postai kiszállítással kaphatja meg kiskereskedelmi gyógyszertárában.

További információ a COVID-19-ről

Legfrissebb tények és adatok a koronavírus-járványról

Íme, mit tudunk a koronavírusról, és hogyan jutottunk el idáig. …Tudj meg többet

Házhoz szállíthatom a receptemet?

A postai úton feladott receptek kényelmesek, de ne feledje, hogy ez csak akkor lehetséges, ha az Ön egészségbiztosítója ezt a szolgáltatást vényköteles biztosítási juttatásként kínálja.